Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Συνεχίζουμε Βενετσιάνικα και τρώμε σαν....ποπολάροι!

Και αφού ιππότες και κοντέσες γίναμε....
και αφού στα κάστρα "ζήσαμε" τις ιστορίες μας,
ας δούμε τώρα και την πλευρά των πολλών, των απλών καθημερινών ανθρώπων. Και ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις κάποιον, είναι οι διατροφικές του συνήθειες. Αυτά που κυριαρχουν στο καθημερινό τραπέζι των κατακτημένων Κρητών, είναι τα λαχανικά και βέβαια το ψωμί. Τα κρεατικά είναι πιο σπάνια και μάλλον για τις "καλές μέρες". Έτσι ξεκινάμε κι εμείς! Φτιάχνουμε πρώτα το ψωμί μας....
Με... τα χεράκια μας, που λένε


Έτοιμο και φουσκωμένο, μπαίνει για ψήσιμο, έ ναι!! στην ηλεκτρική κουζίνα, τι να κάνουμε τώρα, δεν έχουμε και ξυλόφουρνο!

Και συνεχίζουμε, με τα λαχανικά μας.


Καταγραφή της συνταγής...


Να και η συνταγή μας, έτοιμη...

Και ακολουθει η προετοιμασία....



Έτοιμα για την κατσαρόλα! Άν ψάχνετε πατάτες ή ντομάτα, λυπούμαστε πολύ, αλλά...τότε όχι μόνο δεν τις χρησιμοποιούσαν, αλλά ούτε καν ήξεραν την ύπαρξή τους. Πληροφοριακά, ήρθαν στην Ελλάδα, γύρω στο 1830....

Ώρα για να δοκιμάσουμε!!!!

Οι γευσιγνώστες σε παράταξη... 


Τελική βαθμολογία....
Ναι, ναι αυτή που βλέπετε! Ποιος λέει πως τα παιδιά δεν τρώνε τα λαχανικά; Σερβίρετε λαχανικά με.... ιστορία και.... γίνονται ανάρπαστα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου