Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα!

Όπως ενημερωθήκαμε, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9/1/2017.

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων

Αναλυτικότερα από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ότι :
«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», και δεδομένων των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό Χανίων λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, και των επακόλουθων προβλημάτων στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα κι από συνεννόηση με τους Δημάρχους του Νομού Χανίων, αποφάσισε την αναστολή της έναρξης των μαθημάτων για αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στο σύνολο των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Μαθαίνω το πρώτο γράμμα από το ονομά μου και όχι μόνο!

Όλοι θέλανε να γράψουνε το πρώτο γράμμα του ονόματός τους. Η χαρτοταινία τα πινέλα και τα χρώματα τράβηξε την προσοχή και των πιο διστακτικών παιδιών. Έπιασαν δουλειά  με πολύ όρεξη, οι μεγαλύτεροι βοηθούσαν τα προνήπια και η κυρία ήταν εκεί για όλους!







Μόλις στεγνώσανε ξεκολήσαμε τη χαρτοταινία και φανερώθηκε το γράμμα!







Λίγα χρωματιστά χαρτιά από παλιά περιοδικά ένα ψαλίδι και μια ιδέα νηπίου , κινητοποίησε όλη την ομάδα. Να κάνουμε γράμματα κυρία...θέλουμε κόλα, άσπρα χαρτιά. Συμφωνήσαμε όλοι να μάθουμε το Α το κεφαλαίο και πιάσαμε δουλειά....










Το ταξίδι της Παπλωματούς

Το πολύ γνωστό και  αγαπημένο παραμύθι της Παπλωματούς, ένα παραμύθι που δείχνει την αξία και το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς, και πόσο αυτή "γεμίζει" τη ζωή και την ψυχή του δωρητή, δε θα μπορούσε παρά να έχει μια θέση και φέτος στην τάξη μας!Το διαβάσαμε, το συζητήσαμε, το φιλοτεχνήσαμε κάνοντας ο καθένας το δικό του πάπλωμα....






Και αυτή τη φορά, εστιάσαμε όχι μόνο στην Παπλωματού, αλλά περισσότερο, στον εγωκεντρικό βασιλιά, που μόνο να παίρνει ήξερε, αλλά ήταν χαρούμενος;  Ήταν ευτυχισμένος με τα τόσα και τόσα δώρα και πλούτη που μάζευε;
  Όχι και πάλι Όχι!
Κατάφερε να "νικήσει" την Παπλωματού, με τη δύναμη, που νόμιζε πως είχε, επειδή ήταν βασιλιάς, πλούσιος και τρανός; Όχι βέβαια! 
Η δύναμη της αγάπης της Παπλωματούς, όχι μόνο τον ξεπέρασε, αλλά βρήκε και το χαμένο του χαμόγελο, ανακαλύπτοντας πλέον και ο ίδιος τη δύναμη της προσφοράς!!!