Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

1η Συλλογή χειροποίητες κούκλες. Το μικρό Μουσείο της χειροποίητης κούκλας


Στο σχολείο μας ήρθε ένα κουτί που έγγραφε¨Συλλογή από χειροποίητες κούκλες", περιέργεια, ενθουσιασμός, ανυπομονησία και ερωτήσεις........Τι είναι συλλογή, τι είναι χειροποίητες, να ανοίξουμε το κουτί;Το κουτί άνοιξε, τα παιδιά με ενθουσιασμό περιεργάστηκαν τις κούκλες και αρχίσαμε να λύνουμε τις απορίες μας.




Μάθαμε τι είναι συλλογή,τι είναι ατομική συλλογή που φυλάσσονται ,τι είναι το Μουσείο  και ναι αυτή είναι η αγαπημένη μας συλλογή! Οι χειροποίητες κούκλες  ενθουσίασαν τα παιδιά και αυτό φαίνεται στις ζωγραφιές τους.Κατέγραψαν τη συλλογή με μεγάλη ακρίβεια και λαμπερά χρώματα!















Κυρία να κάνουμε ένα μουσείο με κούκλες; Μια υπέροχη ιδέα! Σαν αρχή ψάξαμε στο διαδίκτυο για κάποιο Μουσείο με κούκλες. Βρήκαμε το Μουσείο παιγνιδιών στο Μουσείο Μπενάκη,όπου έχει μια αξιόλογη συλλογή από κούκλες.

Μουσείο Μπενάκη- Μουσείο παιγνιδιών




Υπέροχες κούκλες,  η αξία της χειροποίητης κούκλας είναι ανεκτίμητη. Έτσι ολοκληρώσαμε την πρώτη συλλογή μας ανεκτίμητα αντικείμενα που το καθένα έχει να μας πει τη δική του ιστορία. Το μικρό μουσείο της χειροποίητης κούκλας ,στο νηπιαγωγείο μας είναι πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου