Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

" Τα φτερωτά μολύβια"


  Στα πλαίσια των δράσεων μας για την πρόληψη της σχολικής βίας είναι η παράσταση κουκλοθεάτρου από τους Φύρδην Μίγδην  «ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ»


                                                                                            
Δύο συμμαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, συγκρούονται για ένα μολύβι. Και οι δύο το διεκδικούν για δικό τους.Τσακώνονται τόσο πολύ, που να το μοιραστούν μοιάζει αδύνατο.
Το μόνο που φαίνεται να τους δίνει χαρά είναι να κρατήσουν το μολύβι για τον εαυτό τους και τον άλλο μακριά!Μα είναι αυτό χαρά, αλήθεια;
Μια παράσταση κουκλοθεάτρου για φτερά και κάγκελα, δράσεις και αποδράσεις από συνήθειες που φυλακίζουν την ομορφιά του να μοιράζεσαι.
Σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, εμψύχωση: Ζωή Βλάσση, Νατάσσα Ταπάκη

Περισσότερα για την ομάδα:
Η ομάδα ΦύΡδηΝ ΜΙγΔηΝ ασχολείται με το κουκλοθέατρο από το 2007 αναζητώντας μορφές θεατρικής αφηγηματικότητας και ποίησης μέσω της εικόνας, των αντικειμένων, της μουσικής και της κίνησης. Είναι  απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.  με σπουδές στη σχολή RESAD της Μαδρίτης.


 Γνωριμία με τις ηθοποιούς μας.........





 Η παράσταση αρχίζει.....  Η Φανή και ο Πέτρος είναι εδώ...









 Μετά την παρασταση καταγράψαμε τις λέξεις που μας έφεραν τα φτερωτά μολύβια χαρά, δίνω, μοιράζομαι, παίζω,φίλος φιλία αγάπη.Αποφασίσαμε να κάνουμε τα φτερωτά μολύβια και πάνω τους να γράψουμε τις λέξεις που ξεχωρίσαμε.Μια ομάδα ανέλαβε δουλειά...



 και έτοιμα τα φτερωτά μολύβια..... μια άλλη ομάδα ζωγράφισε ότι την εντυπωσίασε...




Μια μοναδική παράσταση που έφερε τη χαρά................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου