Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Είμαστε οικολόγοι...και το εννοούμε! Φυσικά εντομοαπωθητικά...

Αυτός εδώ ο φοίνικας, που μπορεί να μη φαίνεται, ακόμα, μεγάλος, τρανός και επιβλητικός, αλλά εμείς τον φυτέψαμε πολύ πιο μικρούλη και...τον καμαρώνουμε να μεγαλώνει, χρόνο το χρόνο, είναι ένα από αυτά που καμαρώνουμε πολύ, στο βοτανικό κήπο μας! Γιατί, είναι ένας φοίνικας του Θεόφραστου, που κινδυνεύει σαν είδος με εξαφάνιση! Και δυστυχώς, το κόκκινο σκαθάρι, καραδοκεί  και έχει μέχρι τώρα αφανίσει πολλούς φοίνικες, δυστυχώς!!! Θα του το επιτρέψουμε να κάνει το ίδιο και στο δικό μας;;;; Με τίποτα!!! Θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε επικίνδυνα χημικά εντομοαπωητικά; Μα  τι οικολόγοι θάμαστε τότε! Πρόβλημα; Ε λοιπόν θα βρούμε λύση!

Ψάξαμε εναλλακτικές ιδέες! 
Σκόρδα και ξεκινάμε
Πολτοποίηση...


 Αραίωση με λίγο νερό...για να απλώνεται
 Ωχ! Δεν απωθεί σαν μυρωδιά μόνο τα... έντομα! 
 Παρ΄όλο που η διαδικασία έγινε στην αυλή μας, το  "πέρασμα" και μόνο!!! από το διάδρομο, αρκούσε για να αφήσει το σκόρδο, "μεθυστικό άρωμα"σε όλο το χώρο... Χαλάλι όμως!!

 Το απλώνουμε στις τομές που έχουν γίνει, στα κλαδεμένα κλαδιά του φοίνικα και ελπίζουμε το σκαθάρι, να τρέχει μακριά! Βέβαια, η επάλειψη πρέπει να ανανεώνεται τακτικά για νάχει αποτέλεσμα!
Υ.Γ. Και για όσους επιμένουν επίσης οικολογικά, λεμόνι χυμός με λίγο νερό, απωθεί φυσικά τα μυρμήγκια που θα αποφασίσουν, αυθαίρετα πάντα, να συγκατοικήσουν μαζί μας! Δοκιμασμένο  επίσης. Καλή "εντομοαπόθηση", σε όσους το επιχειρήσουν






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου